Haha, Uffe är coolast ;D


Sååå bra!


De ofrivilliga

Idag så såg vi på film i skolan. De ofrivilliga. Den var rätt så "cool" ...  Se trailern här:


Klimat - TV


Igårkvällst/natt så satt jag bänkad framför Tv'n och såg (i alla fall en del) på klimatprogrammen som visades på Tv'n. Först ut var en brittisk informationsfilm från 2007 som heter Klimat 09: Människans avtryck. Det man tog upp i den filmen handlade mestadels om miljön och hur människan tar hand om vår planet. Jag skrev ner lite stödord under filmens gång. Främst så radade de upp massvis med genomsnittssiffror, på hur mycket vi förbrukar på ett helt liv. Exempelvis så sade man att under ett helt liv, så kommer vi att ha kräkts 5 stora tunnor med spyor. Vi gör i genomsnitt ca 300 besök i kyrkan, läser 500 böcker (om man är riktigt intresserad av läsning förstås), dricker 70 000 koppar te (om vi dricker 3 koppar varje dag), vi drömmer 100 000 drömmar, kommer att känna minst 10 stycken som tagit självmord. Vi kommer att ha blinkat med ögonen i genomsnitt 450 miljoner gånger i vårt liv innan vi dör. Allt detta plus lite till reflekterade filmen kring.


Sedan blev det dags för den andra dokumentären: Klimat 09: När prognoserna slår inVad kommer att hända, om vi inte stoppar klimathotet? Denna dokumentär skildrar framtiden, år 2075, där vi får följa flera människoöden i olika delar av världen. Vi får bl.a följa med franyskan Julia som kämpar hårt för att rädda familjens vingård från den heta torkan och ifrån gräshopporna som flyr till andra delar av världen. Pojken Idri från Afrika kämpar med att nå Europa för att starta om ett bättre liv från torkan. En zoolog vid namn Grace har sett hur isbjörnarna har dött stup i ett och blivit utrotade. Men plötsligt finns det fortfarande hopp, då de hittar en gravid isbjörnshona vid polarisen.


Det som är poängen med filmen är att man vill visa oss nutida människor, att jorden håller på att förändras. Vad beror det på? Kan det vara våra fosila utsläpp som gör att det blir varmare i ozonsystemet? Det som forskarna tror kan hända när en sådan situation sker, är att många utrotninghotade djurarter dör. Insekter flyr till andra delar av världen pga att födan blir sämre. Flyktingar kommer att bli flera, då översvämningar, stormar och allt annat invaderar jorden.
Julia's vindruvor dog, på grund av hettan. Man väntade på att regnet skulle komma men ibland så tog det flera månader.
I Europa så var tempraturerna som i ett tropikalt land. På vintern så regnade det bara, snön upphörde. Men på sommaren och alla andra årstider så blev det allt varmare och varmare.
Man tror att det bara kommer att existera 10 miljoner människor världen över, skogen förvinner och krig kommer att bli allt fler (vatten, mat osv). Gorillorna förvinner, pga att regnskogen skövlas bort och deras mat blir bortkommen.


Under flera miljoner år så har tempraturförändringar skett på jorden. Från istiden, till nutiden. Idag smälter polarisen, och det kan orsaka att vissa öar och länder går under vatten, havsmassan stiger  Klimatet är känsligt - har vi lortat ner exempelvis en flod med vatten - så kommer det att ta 800 år innan vattnet blir som vanligt och rent igen. Jorden är som ett växthus (växthuseffekten tar vid). . Allt det som är bevarat från vår kultur och det förflutna (byggnader, konstverk, skulpturer osv) förstörs av torkan och surregnet.


I framtiden så tror forskarna att bilarna kommer att förbjudas och det kommer att bli vanligare att man åker tåg, promenerar och cyklar. Det kommer även att finnas mycket skärmar som bidrar med skuggor från solen som steker på för fullt. Teknologin förbättras, istället för telefoner och datorer så kommer man att kunna använda en såkallad "satcom", en dosa som man trycker på också kommer en svävande skärm upp och man kan se vem man pratar med osv. Forskare tror att människan kommer att få mer problem med sjukdomar som fetma i framtiden, då vi helar tiden strävar efter att skapa produkter som ska göra att "allt går snabbt", tillexempel så kanske man har en robot som städar huset åt en eller liknande. Hur ofta kommer man att motionera då egentligen? Man kommer även att byta ut energikällor: vatten- och vindkraft blir vanligare.Flygplanen dumpas på en obebodd plats och används inte längre.


Folk ifrån andra länder, som flyr från sina hemlnder till Europa kommer att få det svårt att komma in, då de har krav att de ska vara smarta, starka, unga och kan sköta ekonomiska problem. Annars så får man inte släppas in i landet. Offren blir inte hjälpta.  


Detta, och mycket mera berättade man i dessa dokumentärfilmer som jag såg på kvällen. Det var väldigt intressant, men läskigt också på grund av att jag blir lätt påverkad av saker och ting. Jag blir liksom lite rädd för om jorden kommer att gå under, när jag fortfarande är vid livet. Det låter ju inte särskilt lockande det heller. Jag valde att skriva om dessa filmer jag sett här, för jag tycker att jag har uppdaterat bloggen så lite.


I annat fall...läser man bara a 500 böcker på ett helt liv.
Ska man granska det som mycket eller lite?

***


De säger att filmerna borde vara mer som livet.

Jag tycker livet borde vara mer som filmerna!

Natsumisan listar: 5 bästa film-snacks'en


1.Godis

2
.Chips

3
.Naturgodis

4.
Ostbågar

5.
Popcorn

CreamChease


Idag så har jag kollat på Volume 1 av Sonic X. Den är så himla "snabb" för att vara en barnserie tyckte jag, men det va kul att kolla på ändå :) Speciellt medans man knaprade på skorpor och drack en kopp te^^

Snart ska jag kolla färdigt på Kvalster också, lägga ut en minirecension på den här på bloggen :) Jag har två avsnitt kvar att kolla på den serien. Ann Petren är en bra skådesspelerska.


Peter Griffin for president ! xD




RSS 2.0