Lästa böcker: April 2020

 

Låt oss ta en titt på vad April månad hade att erbjuda mig!


 



Gustaf Fröding: samlade dikter
Det här var ett av mina evighetsprojekt! Det har tagit några år i alla fall sedan jag fann den här för 1 krona på loppis. Men nu har jag äntligen plöjt mig igenom den och jag är riktigt stolt över mig själv. Jag har en hel del lappar i den för att markera mina favoriter. Jag skulle inte säga att jag kan någon Fröding-dikt utantill just idag, men det fanns såklart dikter som man hade hört, men man kanske inte hade tänkt på att det var en Frödingtext.
Var det värt att läsa? Absolut. Däremot hoppade jag över vissa texter i och med att de var på tyska. Jag skulle rekommendera den här boken om man är nyfiken på att läsa Fröding och läsa dikterna i kronologisk ordning. Så nu väntar en biografi i bokhyllan om Gustaf Fröding som jag också fyndade på loppis för något år sedan. Jag ser väldigt mycket fram emot den men jag tror jag väntar en stund med den.

Den ädla konsten of not giving a fuck (Mark Manson)
Jag kände att jag ville lyssna på en ljudbok. Den här boken hade jag igång när jag var ute på promenader eller när jag pysslade i köket.
Jag skulle nog säga att om man är lättkränkt när det gäller vissa saker (hur ska jag förklara?... om man själv är ledsen/depp när man läser, men att man kanske tar illa upp av den ”kaxiga attityden” i boken) så kanske det inte är boken för dig.
Å andra sidan kunde jag känna att det var något med boken: att den liksom bytte attityd efter halva boken. Jag kan också känna att den där titeln känns som om den vill vara något som den (tyvärr) kanske inte riktigt är. För mig så är det här en bok i mängden och jag tror inte jag kommer läsa om den igen.

Att skriva (Stephen King)
Min sambo köpte den här boken för några år sedan. Jag har plöjt rätt många böcker om skrivande, så det var klart att jag skulle läsa denna med.
Boken är uppdelad i hälften biografi och hälften skrivtips. Vissa saker kan man hålla med om i tipsen, vissa saker inte (my opinion). Men det är la individuellt huruvida man tar till sig hans tips och trix antar jag.
I början tyckte jag det var konstigt att han skulle ha en biografisk del (jag var inte riktigt beredd på det) men när det kommer till helheten så tycker jag ändå att det gav liv till det hela och liksom ja... med hans beskrivande bilder i huvudet så kändes det ändå värt det. Det gick dessutom riktigt snabbt att läsa!


 

 



Fri (Natsuo Kirino)
Månadens bokcirkelbok blev (mitt val!) Fri av Natsuo Kirino. Jag tyckte den här boken hade bra tydliga karaktärer, jag hade kunnat sträckläsa den om jag hade önskat eller orkat med det. Däremot kändes den ofärdig på något sätt (...säger skribenten i mig) och den lämnade mer frågor än svar. Sen kanske det var något med översättningen, vem vet? Men ja. Den här var helt okej. Jag tror åtminstone att de här karaktärerna kommer finnas kvar hos mig en stund till framöver i alla fall.


Har ni läst någon av böckerna eller skulle ni vilja? 
MVH Natsumisan 

Visa fler inlägg